Midsommar

Hej!

Riktigt länge sen jag skrev nu, inte sen skolavslutningen va? eller sen konfirmationen kanske föresten?
Aja, runt två veckor iallafall då.

Jag har iallafall inte gjort nånting under den tiden, det har regnat och varit kallt i stort sett varje dag, förutom i onsdags, då var jag på Ankarmon några timmar med killarna, fast jag badade inte, superkallt i vattnet!

Annar då? Jag har varit med Alice några gånger och i går var vi i Gävle hela dagen i spöregn, jättekul (y
Gjorde av med pengar gjorde vi iallfall, jag köpte en tjocktröja, jeans, tröja, linne, jeansjacka och en mascara, får se om jag kan lägga ut nå bilder på de senare.

Idag är det midsommar och det regnar som vanligt, hoppas på bättre väder senare på eftermiddagen, då ska vi grilla ute på gården med grannarna.. tror jag.

Nu ska jag ta och kolla på en film eller nåt tror jag.

Och ni ska få bilder från skolavslutningen och konfan, jag lovar! Men jag har min kamera hos pappa, så jag måste hämta den först.

Glad midsommar till er iallafall.

Puss & kram

Regn...

Hejhej.

Idag är första dagen på sommarlovet och det har spöregnat hela dan.. känns ju kul.. man blir ju lite orolig för hur resten av sommaren ska bli om det börjar såhär.

Ah, jag har i stort sett inte gjort nånting, packat, städat mitt rum, varit ute med Hobbe och spelat sims.
Rolig dag va? ;)

Och inte blir det nå Arnön imorgon heller.. det skulle regna hela veckan så vi bestämde oss för att inte åka, det är inte alls kul att sitta där ute i en stuga och inte kunna gå ut i fyra dagar.. så vi åker kanske nästa vecka istället.

Nu ska jag snart gå ut med Hobbe och sen ska jag sova, så jag orkar kliva upp och göra mig klar imorgon, sen ska jag åka till stan med Alice.
Föresten har jag blivit helt kär i onepiecarna (säger man så?) jag som alltid har tyckt dom är asfula, men nu har både Calle och Alice såna och dom ser så otroligt sköna ut... lite avundsjuk är jag! Jag ska se hur mycket pengar jag har kvar efter stan imorn, så får vi se hur jag gör... fast jag vet inte om det är värt 600 kr...

Jag har fortfarande inte lagt in bilderna på datorn, men här kommer några från Turkiet.




Visst har jag väl världens finaste kusiner då? :)



Alla bilderna förutom den första är Mias, hoppas de var okej att jag la upp dom här, annars tar jag bort dom :)

Sommarlooooov!

Hejhej!

Jag vet att jag är dålig på att blogga, men jag är rädd för att det kommer vara såhär nu i sommar, för jag har verkligen ingen lust att sitta inne vid datorn när det är sommarlov, men nåt inlägg ibland blir de iallafall.

Ah i fredags var det skolavslutning, jag och Rebecca gick till skolan en timme tidigare och kollade på lågstadiets avlutning och sen var det våran och det var väl inte sådär jättekul, tror det tog en och en halvtimme. Och att sitta på träbänkar i stekande sol så länge är inte så kul. Menmen det gick iallafall. Efteråt så åkte jag, mamma, Lars och Calle in till stan och fikade. Känns som att jag har skrivit om det här en gång redan..? Dåligt minne... men aja ni får väl hoppa över att läsa de här isåfall ;)

Igår så gjorde jag ingenting, var hemma bara och satt ute i solen men på kvällen så gick jag och mötte Alice då gick vi upp till preem och köpte mjukglass sen gick vi en sväng på ankarmon och efter det så satt vi utanför preem och pratade ett tag, senare så gick vi hem till henne och tog med cola och chips ut på hennes bro, sen satt vi där i solen och bara pratade i flera timmar, supermysigt!
Älska svenska sommarkvällar! Syns med alla mygg bara...

Idag så har jag blivit konfirmerad! Äntligen, efter nästan ett år så är det äntligen slut, konstigt bara att det känns som jag kommer saknar det litegrann. Konfirmationen gick bra iallfall, lite segt bara, men världens längsta psalmer och nattvarden, fyyyy vad äckligt det var ;O

Efteråt så åkte vi hem till pappa och fikade tillsammans med Karin, Matthias, Alva, Hugo, Mia, farfar, morfar och Inger. Jag fick pengar, smycken, tvål och hudpeeling och ett objektiv till kameran, sjuuukt vad glad jag blev över det! :D

Men den roligaste presenten jag fick var nog från Karin å Mia å dom, det var en bild på mig som fotografen i Turkiet knäppte sen hade han lagt in den i en ram å så. Karin och Mia ville att jag skulle köpa den men jag vägrade, men innan vi åkte så gav han alla dom bilderna till Mia, gratis. Och nu hade dom skrivit ut den bilden och ramat in den och gissa vad jag fick i present då? hahah, lite kul tyckte jag de var ;)

Ah, annars då? På tisdag åker jag ut till Arnön, till våran stuga, tillsammans med Alice, Rebecca, Haav och Andreas, vi blir där tills på torsdag eller fredag och då kommer jag inte ha nå internet.

Men nu måste jag gå ut med Hobbe.

Tyvärr blir det inga bilder idag, då jag är så dum så jag lämnade kameran hos pappa. Men jag ska försöka lägga in dom imorgon, då blir det bilder båda från skolavslutningen och konfirmationen!

Puss & kram


Snart sommarlov!

Hejhej!

Ja, nu är det inte långt kvar, skolavslutning imorgon och sen är det sommarloooov!

Dom två senaste dagarna, alltså tisdag och onsdag har jag varit i stan och haft agility hela dagarna, vi har haft elevens val vecka i skolan och då valde jag, Alice och Rebecca agility, super stolt över min duktiga hund!
Han var jätteduktig, verkligen!

Igår kväll så var 8a och 8b på skolan och lagade mat åt niorna som hade avslutningmiddag där, jag ville inte gå egentligen, men de var superkul, vi fick laga mat, lägga upp, servera, diska och allt sånt. Kom inte därifrån förns runt halv tio.

Idag har vi haft en heldag på Ankarmon med hela skolan + enånger, vi hade klasskamp vilket jag inte tror gick så där jättebra för våran klass, vi får kanske veta hur det gick imorgon, jag har ingen aning faktiskt.
Ingen sådär jätterolig dag, men vi slutade tidigt iallafall.
Om en timme slutar mamma, då ska vi åka in till stan och leta avslutningkläder, väldigt sent ute i år, men jag skyller på att vi har varit bortresta. Hoppas bara jag hittar nånting, annars blir det svårt imorgon...
Senare ikväll ska jag till Rebecca och sova där och imorgon ska vi kliva upp och göra oss klar för att gå till skolan och kolla på F-3s avslutning och efteråt så är det våran, sen så är det sommarlov!

Så ifall jag inte hinner skriva nånting mer idag, så hörs vi nog imorgon kväll!

Puss & kram



Lägret!

Hej igen!

Nu tänkte jag berätta om lägret vi var på med konfan.

På torsdagen, dan efter vi kom hem, runt 12 ungefär så klev vi på bussen vid kyrkan i Igge och åkte iväg till Graninge (troooor jag det hette, iaf gran nånting) i Stockholm, vi kom dit vid fem-tiden, då lämnade vi packningen på vårat rum och gick och åt mat, sen kommer jag inte ihåg riktigt vad vi gjorde, men jag tror vi fick göra vad vi ville fram tills klockan nio då det var aftonbön i kapellet.

På fredagen så klev jag och Alice upp klockan sex för att duscha så när dom kom för att väcka oss då var vi redan klar så vi gick och åt frukost och efter det så bar det iväg till Gröna lund! Fast först stannade vi för ett besök i Klara kyrkan där vi fick lyssna på en tant som hette Elise, som berättade om sin uppväxt, hon hade växt upp i ett hem där henne föräldrar var alkholister och hon blev utsatt för sexuella övergrepp under hela sin uppväxt, när hon blev äldre så blev hon såld och hon var nära att dö flera gånger, jättehemskt var det, men lite jobbigt att sitta still på träbänkar så länge + att hon hade ingen mickrofon så det var lite svårt att höra.

Efter det så åkte vi till Grönan och åt hamburgare innan vi gick in, i början var det kul men efter några timmar så blev det väldigt jobbigt, för det var så otroligt mycket folk och köerna till karusellerna var minst en timme lång, till ALLA karuseller, och är det 30 grader varmt ute och man går i långbyxor så står man inte i en sån kö en timme.
Så vi gick mest runt där, men senare så pratade Sara med dom som jobbar där om att vi skulle få gå ut ett tag och sen komma in igen och det gick bra, så jag Alice och Patrik gick till bussen, som stod utanför skansen och där satt vi vid ett bord och åt mat och pratade med Arne i flera timmar, vi hade superkul då!

När vi kom tillbaka så träffade vi Sofia, Johanna och Magnus igen så vi gick runt där och åkte nånting och lyssnade lite på Petter och September men det var så sjukt mycket folk så vi såg ingenting. Vid 10-tiden så åkte vi hem igen och då gick vi och la oss ganska snabbt för vi var helt slut, iallfall jag och Alice.

På lördagen så fick vi kliva upp vid åtta och gå och äta frukost, sen pratade vi lite om vad vi skulle göra på konfirmationen i kyrkan på söndag och senare hade vi "vandring" där dom delade upp oss i grupper också fick man gå till tre olika ställen och lyssna och prata.

På kvällen var det aftonbön igen och sen gjorde vi väl inte så mycket, spelade spel å sånt hela kvällen.

På söndagen så var det frukost, morgonbön och sedan kollade vi på en pjäs som dom från enånger ska spela upp på konfirmationen, sen så packade vi ihop våra saker och precis innan vi skulle äta lunch, så sitter jag, Sofia och Magnus i korridoren och pratar också kommer Johanna och ropar att vi ska komma ut och när vi kommer ut så ser vi att Anders kommer tillsammans med ledarna och då har han fått en basketkorg över sig så han har skurit upp hela fingret och slagit huvudet i asfalten, så ambulansen kommer och hämtar han, så han och Mats blev kvar på sjukhuset i Stockholm medans vi andra åkte hem, det var ju mindre kul ;/

Vi kom iallafall hem vid fem och det var otroligt skönt med tankte på att jag knappt har varit hemma på två veckor!

Nu ska jag snart gå å äta glass och fruktsallad med mamma och Calle eftersom det är nationaldagen i dag! Imorn är det skola igen, vi ska ha agility inne i stan, superkul!

Puss & kram


Hemma igen!

Hej!

Nu är det nästan två veckor sedan jag bloggade, men jag har inte varit hemma nånting, vi kom ju hem i onsdags och sen på torsdag förmiddag så åkte jag till Stockholm på läger med konfirmationen och sen kom jag hem igår på eftermiddagen. Men jag ska iallafall berätta om Turkiet och lägret, men jag delar kanske upp det i två inlägg annars blir det väl superlångt.

Tisdag:
Jag klev upp vid halv åtta och gick å duschade, sen gjorde jag mig klar å sånt. Runt nio nån gång så åkte vi mot Stockholm, vi var väl framme runt halv ett kanske, jag kommer inte riktigt ihåg, men vi stannade aldrig så det gick ganska fort. Efter en stund så kom Karin, Matthias, Alva och Hugo också, vi åkte alltså till Mia i Stockholm, där vi åt lunch innan vi åkte vidare till Arlanda, Mia var också med.
Vi kom väl till Arlanda vid tre kanske, efter vi hade checkat in å så, så gjorde vi inte så mycket mer än att vänta. 17.40 (tror jag) gick flyget! Vi var framme i Turkiet vid 22.00-23.00 kanske, jag kommer inte ihåg iallafall så åkte vi buss till hotellet och checkade in där, då var klockan nästan halv två, så vi gick och la oss på en gång.

Onsdag:
Det var ju första dagen så vi gjorde inte så jättemycket, kollade in hotellet och badade i poolen och solade. På eftermiddagen så gick vi ner på "stan" en sväng och kollade lite och dom vuxna tog ut pengar. När vi kom tillbaka så duschade vi och bytte om till middagen som vi ut ute vid poolen (vilken vi gjorde varje kväll) supermysigt var de!

Ska jag vara helt ärlig så kommer jag inte ihåg vad vi gjorde dom andra dagarna, nån dag var vi nere på stranden och badade i Medelhavet och en dag var vi inne i Side och shoppade, vi var på delfinshow en dag, men annars var vi mest på hotellet och badade och solade. Vi kvällarna så åt vi mat ute vid poolen, förutom en dag när det var spöregn och åska! När jag, Alva, Karin och Mia skulle ut från våran lägenhet så slocknade alla lampor så det var kolsvart, men de var lite mysigt ändå.
En kväll gick vi ner till stranden efter middagen och gick en bit där, det var också jättemysigt!

På onsdagen kom vi hem till Iggesund klockan åtta på morgonen, då gick vi och la oss och sov några timmar, även fast vi sov i bilen, iallafall jag och Calle så var man väldigt trött när man kom hem.
Fast jag sov inte så mycket för mamma kom vid 10, när hon hade åkt hem så gick jag och duschade å gjorde mig klar, sen pratade jag med Alice, hon var ju i skolan och jag skulle vara med henne efter, men då gjorde jag mig iordning och åkte till skolan för jag saknade min klass så sjukt mycket, och det var jättekul att träffa alla igen! Saknar dom fortfarande eftersom jag har träffat dom i typ 30 minuter.

För att sammanfatta hela veckan kort, kan jag säga att det var en underbar vecka och det kändes jättetråkigt att åka hem även fast jag längtade otroligt mycket efter alla här hemma dom sista dagarna.

Det var min vecka i Turkiet de, jag ska berätta om lägret också, men jag skriver om det i ett annat inlägg istället så blir det inte så långt, men här kommer lite bilder!



Jag tänkte egentligen visa fler och andra bilder än dom jag la upp på facebook, men eftersom mitt minneskort till kameran inte vill samarbeta med mig just nu så får det bli såhär, gå in på facebook om ni vill se fler bilder!


RSS 2.0